fredag 11 februari 2011

RECEPT - Saftiga, fluffiga chokladmuffins

RECEPT 4 - Saftiga, fluffiga chokladmuffins
12 muffins

1 dl kakao
2 dl mjölk
2 dl socker
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver

1. Blanda kakao, mjölk och 1 dl av sockret i en kastrull. Koka upp och låt blandningen kallna.
2. Rör rumsvarmt fett och resten av sockret poröst med elvisp eller matberedare. Rör ner ett ägg i taget.
3. Blanda mjök, vaniljsocker och bakpulver i en annan skål och rör sedan ner mjölblandningen i smörvispet.
4. Tillsätt chokladmjölken.
5. Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen i 175° i 17 min.

Resultat: Mycket bra tycker jag. Fluffiga som muffins ska vara och god chokladsmak. Bästa hittills. Dom växte bra och känns mjuka och saftiga. Vad som skulle göra dom ännu bättre är en chokladbit i mitten eller ett par stycken små chokladbitar i. Det skulle nog bli en 10:a då.
Betyg: 9 av 10

4 kommentarer:

  1. Tack för detta recept! Bakar till min lillebrors födelsedag imorgon, och han hade specifikt bett om chokladmuffins. Har inte tagit ut dom ur ugnen ännu, men dom ser fina och fluffiga ut!

    /Ida

    SvaraRadera
  2. Jag testade att lägga på små bitar marabou-daim på toppen och det blev supergott! Megamumsigt recept, tack! :)

    SvaraRadera
  3. Har gjort muffins efter ditt recept två gånger nu & GUUUUD dom blir helt fantastiska! Fluffiga, mycket smak & smälter i munnen :D Tack för att du delar med dig!

    SvaraRadera